Thursday, 4 August 2016

District 21, IOI City Mall Putrajaya

About #District21

I've been to District 21 with my squad #jawavengers . There was some sort of promotion for 4 person (at that time lah), you have to pay for 3 person only and the other one is for free. So yeah at that time Zue was in UK so the four of us #jawavengers went without her. At first kitorang ingat the whole activities/attraction macam challenging, but then it's not really that adrenaline boosting sangat lah. Maybe sebab we didn't manage to try everything dekat situ and also because it has to suits the kids as well.

Out of all the activities, I would say paling best sekali is the Sky Trail (beratur lama woo tunggu turn). Then ada this trampoline thingy yang kitorang spend most of our time main sebab dia mudah and boleh golek-golek. The area are mostly untuk the maze activity. Pusing punya pusing punya pusing, tak keluar juga dari maze ni. We manage to record the whole activity tho.

Now, picture time!

The view of District 21 from Sky Trail platform

Yup, that's us waiting for our turn.

Tubby Ride. (best main tapi malas nak tarik tube bawa naik)

4/5 of #jawavengers

Park Attractions :
Mon - Fri      12:00pm → 08:00pm  (rm58.00/pax)
Sat/ Sun/ PH/ SH      10:00am → 08:00pm (rm75.00/pax)
Ticketing & Customer Service Counter:
10:00am → 10:00pm
Level 2 Amusement:
10:00am → 10:00pm (rm10.00/pax)


Yup,
Been there. Done that.

Kota Bharu, Kelantan

About #Kota Bharu Kelantan

I travel to Kelantan for the food (and the view of course). At first cuma nak rasa Roti Paye and Maggi Ketam, but then terasa nak try other food. Most of the food were suggested by a friend of mine living in Kelantan, while others was contribution of Mr.Google.So, yeah..here it goes.

Roti Paye (Tempayan)

Laksam Kelantan

Homemade Nasi Kerabu

Kuetiaw Kung fu Wachaaa!!

Maggi Ketam

Authentic drink from Kelantan at Pasar Siti Khadijah
Nasi Dagang for breakfast

ABC Special Pantai Cahaya Bulan

Ais Krim Buluh Pantai Cahaya Bulan

ni menara tepi sungai dekat pekan Kota Bharu

Tourguide

Bazar Tok Guru


Now this is Pantai Cahaya Bulan


Pretty isn't it?



Yup, 
Been there. Done that

Wednesday, 3 August 2016

Sekeping Serendah

About #sekepingserendah 




1. Jalan nak masuk berbatu tajam dan ada yang berlopak, so drive dengan kereta yang condition tayar dia okay. And ya, tempat ni dekat dengan pusat serenti, kalau dalam perjalanan jumpa pusat tu means laluan tu dah betul lah tu. Sign board dia tertulis atas batu laa, celah2 ruang laa. So, kena perhati betul2 signboard.

2. The sheds tersangatlah terbuka(especially glass shed). Tersangatlah close to nature. But jangan bimbang sebab every shed located jauh antara satu sama lain so, masih ada privacy. 


3. For girls, I suggest you to stay at the Timber Shed 1. Sebab lebih banyak dinding(yg diyakini/bukan glass) and sebab dia located dekat dengan rumah penjaga. 


4. Bilik air dia 'open' ye kawan2, tempat mandi dan membuang dalam satu bilik air yg besar. Lepas tu hanya ada dinding, siling takde(berbumbungkan awan dan pokok). And untuk penggunaan tandas, sila biasakan diri beristinjak dgn tisu. 


5. Anjing ada di mana2 saja. Tapi macam chipsmore, kejap ada kejap takde. And rules kalau bertembung anjing; jangan lari. 


6. Ada 2 infinity pool tapi kalau nak ke pool kena jalan sikit ke dalam hutan. Pool jauh sikit dari sheds tapi safe je. Sepanjang dekat sana, kitorang je yang main kat pool, da macam private pool kitorang je.


7. Dapur dia cenggini haa. Best. Bahan masak2 sendiri bawak, alatan je dia bagi (including for bbq). Oven, kettle dgn fridge provided. 


8. Laluan dari satu tempat ke tempat lain sangatlah kecil dan curam. Jalan pejalan kaki dibuat dari simen tapi dah ada lumut2 sikit so agak licin. 

9. Katil dia comfy and ada kelambu ala2 princesses yang lawa(every girls dream). Perabot dia modern semuanya, but (Timber shed 2) is actually rumah kayu lama. So, it is classic with a touch of modern designs.

10. Price dia vary ikut hari dan jenis shed. Ada macam2 jenis shed, daripada untuk 2-15orang. Book awal sebab, sekarang ramai yang dah tau kewujudannya and ramai yg nak ke sana. Takut tak sempat book je. 



The rates for the chalet yang kami booked. The Timber Shed 1.

DAYPER NIGHT (MAX 6 PAX)*
Monday-ThursdayRM630
Friday & SundayRM680
SaturdayRM930
Extra bedNot allowed







Yup, 
Been there. Done that.